Сто сімнадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:55 Ексмеру Києва Леоніду Черновецькому повідомили про підозру. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора. За інформацією слідства, наступного дня після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Черновецький на своїй сторінці у Facebook розмістив публікацію про можливість і навіть необхідність визнати межі так званих «ДНР» та «ЛНР».

18:45 У Європейському центробанку оцінили, що вимушені українські переселенці можуть призвести до зростання робочої сили в єврозоні від 0,2% до 0,8%, адже частина українців залишиться в країнах ЄС.

18:20 У тимчасово окупованому Мелітополі майже всі освітяни відмовилися співпрацювати з росіянами. 90% з 2,7 тис. співробітників місцевого управління освіти не захотіли працювати на ворога. Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров

17:35 Вдень протягом трьох годин ворог наніс по півдню країни масований ракетний удар 14 ракетами. Рашисти гатили по Очакову, по гирлу Дуная, по Білгород-Дністровському району Одещини і по самій Одесі. В області та в передмісті Очакова пошкоджено сільськогосподарські площі, в Одесі внаслідок влучання ракети вигорів логістичний продовольчий склад. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

16:50 У Харкові з учорашнього вечора різко збільшилася інтенсивність вогню. Про це заявив мер Харкова Ігор Терехов Джерело: https://censor.net/ua/n3349074

16:00 У відповідь на блокаду Литвою руху подсанкційних товарів, росія заявила про проведення масштабних військових навчань у Калінінградській області. 

14:25 З'явилися повідомлення про ще один вибух в Одесі.

14:10 В Одесі прогриміли потужні вибухи. Офіційної інформації поки що немає.

14:00 В Україні ративікували Стамбульску конвенцію: документ про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Його не могли затвердити довгий час з причини протестів консервативних кол. Адже, в конвенції також прописані права ЛГБТ-пар та дітей, які вони виховують.

13:20 ЗСУ нанесли удар по окупованих бурових вишках неподалік Криму. Крім видобування нафти, окупанти також використовували платформи для ведення розвідки.

11:40 Українська ІТ-армія з 13 по 19 червня атакувала більше 400 російських онлайн-ресурсів. Докладніше за посиланням

11:03 Блокада росією експорту мільйонів тонн українського зерна є воєнним злочином, вважає верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

10:19 На околицях Сєвєродонецька та Лисичанська триваються важкі бої. Російські війська захопили селище Метьолкіне. Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

09:43 Дозвіл на мародерство в Україні окупантам дав особисто путін. Тож крадіжки під час війни не вважаються злочином і не караються. Й загарбники дуже тому радіють. Про це йдеться у новому перехопленні СБУ.

09:22 В ніч на 20 червня росія спробувала ударити крилатими ракетами «Онікс» по Білгород-Дністровському району, а вранці — по Одесі. Про це повідомило Оперативне командування «Південь». Обстріл вівся з берегового ракетного комплексу на території окупованого Криму. В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені в повітрі.

09:00 Станом на ранок 20 червня окупанти втратили в боях з українськими силами близько 33,8 тис. осіб.

08:31 Більше ніж 909 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 20 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося — 323. Зросла кількість поранених — 586.

08:17 Взяті у російський полон захисники «Азовсталі» живі. З деякими з них Головному управлінню розвідки вдається підтримувати зв'язок. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Деталі за посиланням

07:35 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні на 20 червня можна за посиланням

07:25 В Акваторії Чорного та Азовського морів основні зусилля корабельне угруповання противника зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до завдання ракетних ударів по обʼєктах на території України утримуються 5 носіїв крилатих ракет морського базування. Повідомляють у Генштабі ЗСУ.