Сто вісімнадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:48 Оперативна інформація Генштабу.

  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів та артилерії райони населених пунктів Середина-Буда, Миропілля, Юнаківка Сумської області та Грем’яч на Чернігівщині.
  • На Харківському напрямку артилерійські обстріли фіксувалися поблизу Харкова, Перемоги, Верхнього Салтова, Старого Салтова, Чепіля, Рубіжного та Старої Гнилиці.
  • На Краматорському напрямку ворог обстрілював позиції наших військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Донецьке, Стародубівка, Миколаївка та Пришиб.
  • Ворог здійснював вогневий вплив із танків та артилерії неподалік Сєвєродонецька, Лисичанська, Воронового, Мирної Долини та Гірського.
  • Ворожу спробу розвідки боєм у напрямках Метьолкіне – Воронове та Метьолкіне – Сиротине українські воїни грамотно відбили. Противник відійшов.
  • Окупанти закріплюються в населеному пункті Устинівка, ведуть наступ у напрямку Білої Гори, мають частковий успіх, бойові дії тривають.
  • На напрямку Тошківка – Підлісне ворог оволодів населеними пунктами Підлісне та Мирна Долина, закріплюється на зайнятих рубежах. Також, має частковий успіх в районі населеного пункту Гірське.
  • Штурм у напрямку Високого українські воїни успішно відбили.
  • На Бахмутському напрямку ворог обстріляв райони Берестового та Комишувахи. Вів наступ у напрямку Олександропілля – Комишуваха. Успіху не мав, відійшов.

18:31 Держдума рф ухвалила закон, який дозволяє російським компаніям імпортувати товари без дозволу правовласника.

18:22 А у китайців свій інтерес. 29 літаків армії Китаю без попередження увійшли до зони ППО Тайваню. Що це означає — читайте тут.

17:54 П'ятеро людей загинули, 11 поранені внаслідок обстрілу Харкова рашистами вдень.

17:28 В Україну з неанонсованим візитом приїхав генпрокурор США Меррік Гарланд. В Мін’юсті розповіли, що Гарланд планує обговорити з українськими колегами заходи щодо встановлення, пошуку та притягнення до відповідальності осіб, причетних до військових злочинів.

17:05 Мер Енергодара Запорізької області Дмитро Орлов розповів, що російські окупанти кидають у підвали працівників захопленої Запорізької атомної станції.

16:59 Після завершення всіх бойових дій в Україні для первинного розмінування 270 тис. кв. км території потрібен один рік, для повного — 10 років. Про це повідомили в МВС.

16:29 Українців попереджають про можливі обстріли з боку росіян 22 червня. Детальніше — тут.

15:49 Німеччина надасть Україні 30 зенітних самохідних установок Gepard, систему ППО IRIS-T, три РСЗВ Mars та ще цілу низку озброєнь. Крім того, у списку 3 тис. "Панцерфаустів", майже 15 тис. протитанкових мін, 100 тис. ручних гранат, 23 тис. касок, запчастини до Міг-29, 10 тис. артснарядів, 53 тис. снарядів для зеніток та багато іншого.

15:16

15:11 По острову Зміїний нанесли удар українські військові, гарнізон РФ зазнав значних втрат, повідомдяють у ОК "Південь"

14:39 Рашисти знову обстрілюють Харків. Повідомляється про пожежу у промисловій зоні на сході міста, в деяких районах після вибухів виникли перебої зі світлом, водою, зв'язком. За попередніми даними — 7 постраждалих цивільних.

14:04 Україна повернула тіла ще 35 захисників. Обмін відбувся у Запорізькій області.

13:43 Словаччина не змогла домовитись про поставку Україні танків Т-72 в обмін на танки Leopard 2A4, які мала передати Німеччина. Чому — читайте за посиланням.

13:19 З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну правоохоронці Херсонщини зафіксували факти викрадення чи зникнення 408 людей. Серед викрадених рашистами:

  • п'ятеро міських голів
  • троє сільських голів
  • голова Чорнобаївської селищної ради та його заступник
  • троє старост - сіл Стара Збурївка, Зміївка та Осокорівка
  • секретар Новокаховської міської ради
  • 15 депутатів обласної та місцевих рад
  • 43 правоохоронця
  • 20 активістів
  • двоє священнослужителів.

На сьогодні звільнено 259 громадян. Продовжують незаконно утримувати окупанти 149 осіб.

12:43 Пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати лише три дні та був збитий українськими захисниками з ПЗРК «Ігла». Перший бойовий виліт рашист здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні. Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну.

12:38 Росіяни в Мелітополі продають «спецперепустки», що дозволяють пересування тимчасово окупованими територіями, а під час перетину російських блокпостів вимагають від водіїв гроші. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров під час Національного телемарафону

11:57 Бійці Нацгвардії нищать ворога у Сєверодонецьку. Бої за місто тривають.

11:16 У Київській області знешкоджено майже 44 тис. вибухонебезпечних предметів, обстежено понад 16,5 тис га території, зазначають у КОВА.

10:46 Російські військові активно торгують запчастинами, що були вкрадені з бойової техніки. Розповідають в українській розвідці.

Підбиті захисниками України російські танки, БТРи та БМП окупанти евакуюють для ремонту на територію рф. Проте, під час подорожі, бойова техніка ворога остаточно перетворюється на металолом, який уже не підлягає ремонту та відновленню. «Доблесні» російські воїни знімають з техніки запчастини, акумуляторні батареї та блоки управління озброєнням і намагаються продати їх або обміняти на алкоголь.

10:16 СБУ викрила російську агентуру, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України. Агентурна мережа фсб вела розвідувально-підривну діяльність в органах влади.

09:14 Станом на ранок 21 червня окупанти втратили в боях з українськими силами близько 34,1 тис. осіб.

08:42 Проблема питної води (у Маріуполі) набирає обертів. Особливо в Лівобережному районі, який фактично відрізано від доступу до водопостачання. По всіх районах міста через скорочення водопостачання баки та низьку якість води в джерелах для зберігання води набрали цвіль завдяки чому вода швидко псується та набирає характерного зеленого відтінку та запаху. Фактично можна констатувати, що питна вода навіть низької якості більше не доступна містянам. Лише технічна. Розповів радник мера міста Петро Андрющенко.

08:13 Більше ніж 910 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 21 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося — 323. Зросла кількість поранених — 587.

07:46 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні на 21 червня можна за посиланням.

07:30 За наявною інформацією, внаслідок значних втрат у командному складі підрозділів повітряно-десантних військ, ворог змушений набирати на військову службу офіцерів запасу з укладанням короткострокових контрактів терміном три місяці. Повідомляють у Генштабі ЗСУ.