ракетний удар по Вінниці 14 липня
Нацполіція

Сhas News зібрав головні новини за 14 липня.

Росіяни завдали ракетного удару по центру Вінниці та вбили 22 людей

Вдень окупанти обстріляли ракетами Вінницю, поціливши по Будинку офіцерів, а також території біля торгового центру. Станом на вечір виявили тіла 22 загиблих, з яких троє дітей. Лише шістьох з них наразі вдалося ідентифікувати.

У списку зниклих безвісти залишаються 39 осіб. Ударами пошкоджено більше 50 будівель різного призначення та понад 40 автомобілів. 52 людини (в тому числі три дитини) госпіталізовані, 34 людини — у важкому стані.

У Стамбулі домовились про розблокування трьох українських портів 

У Стамбулі пройшли переговори за участю представників України, Туреччини, ООН та росії. За повідомленням WSJ, вони досягли попередньої домовленості про розблокування експорту українського зерна морськими шляхами.

ЗМІ пишуть, що конвої із зерном вирушатимуть з трьох українських портів у супроводі українських кораблів. Мова нібито про Одеський, «Південний» та Чорноморський порти.

У роботі Twitter стався масштабний збій

У роботі соціальної мережі Twitter стався глобальний збій, про труднощі почали повідомляти із США, Туреччини, Німеччини, України та інших держав. Найбільше користувачів нарікали на роботу додатка, але й веб-версія працювала погано.

Євросоюз може оголосити про сьомий пакет санкцій проти рф протягом тижня 

Дипломати розповіли одному з європейських видань, що вже наступного тижня ЄС може ухвалити новий пакет санкцій проти росії. Обмеження, ймовірно, включатимуть заборону на імпорт російського золота.

Також під санкції можуть потрапити нові компанії та особи, пов'язані з оточенням володимира путіна.

Латвійський Сейм заборонив імпорт російського газу з 2023 року