Верховна Рада
Верховна Рада

Сhas News зібрав головні новини за 19 липня.

Масований ракетний удар по Одещині

Вночі 19 липня окупанти запустили сім крилатих ракет «Калібр» по Одеській області. Одну вдалося збити силам ППО, а решта вдарили по мирному селу.

Внаслідок влучання сталося руйнування і загоряння трьох приватних будинків і двох надвірних споруд. Постраждали шестеро людей, серед яких дитина.

Померла акторка та телеведуча Руслана Писанка

Українська акторка і телеведуча Руслана Писанка померла в ніч з 18 на 19 липня у віці 56 років. З початком війни вона виїхала в Німеччину, де в жінки діагностували важку хворобу.

Про своє лікування Руслана Писанка не розповідала та померла за кордоном.

Олександр Клименко став переможцем на посаду нового керівника САП

Конкурсна комісія затвердила результати конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Переможцем став Олександр Клименко, детектив Національного антикорупційного бюро.

У НАБУ Клименко розслідував кримінальні провадження щодо екснардепа-втікача Олександра Онищенка, колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також заступника глави Офісу президента Олега Татарова. 

Рада звільнила Баканова і Венедіктову та призначила нового міністра

Верховна Рада проголосувала за звільнення Івана Баканова та Ірини Венедіктової з посад голови СБУ та Генпрокурора відповідно.

Також парламент призначив нового міністра соціальної політики України. Цю посаду отримала Оксана Жолнович, яка раніше була радницею очільника Мінсоцполітики.

Єврокомісія не очікує відновлення постачання газу через «Північний потік»

У Єврокомісії заявили, що не сподіваються на відновлення постачання газу трубопроводом «Північний потік» цього тижня. Попри те, що газопровід має почати роботу 21 липня, європейці припускають, що цього може не статися.

«Ми працюємо, виходячи з того, що він не повернеться до роботи. І в цьому випадку потрібно вжити додаткових заходів», — зазначив єврокомісар Йоханнес Хан. У росії ніяких заяв поки не робили.

Венедіктова може отримати призначення на дипломатичному фронті — Арахамія