Партія «Слуга народу» під час конференції 20 вересня на території КНУ ім. Шевченка назвала своїх кандидатів на виборах до Київської міської ради. Щоправда, у той час як на зібранні представили одних кандидатів та їхні порядкові номери, на офіційній сторінці партії у Facebook прізвища вже дещо змінилися. Тому підводити риску можна буде лише тоді, як списки зареєструють у територіальній виборчій комісії. Але вже зараз варто зробити певні висновки стосовно того, яких людей «Слуга народу» бачить депутатами Київради.

Все як у ЄС

Очолить список «Слуги народу» громадська діячка Євгенія Кулеба, дружина міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Згідно відкритих джерел, вона координатор створення скверу Небесної сотні, керівник громадської організації «Місто-сад» та голова правління громадської організації «Платформа стратегічної та законотворчої аналітики «Координата». Отже, провладна партія продовжила тренд, започаткований «Європейською солідарністю» та поставила на чолі списку жінку.

Подальші кандидати — мікс добре відомих публічних осіб та маловідомих громадських активістів.

Телевізійне життя

Скоріш за все, другим номером стане Михайло Присяжнюк. В лютому 2011 року він отримав свідоцтво адвоката, а через рік почав вести програми соціальної тематики на каналі СТБ. Михайло Присяжнюк — лише однофамілець колишнього міністра АПК Миколи Присяжнюка і голови Київської облдержадмінінстрації Анатолія Присяжнюка — чиновників часів Віктора Януковича.

До списку потрапила ще одна зірка соціальних проєктів на телебаченні — юрист та криміналіст Ганна Маляр.

Внесли до переліку і заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренка. Його повний однофамілець був помічником народного депутата Павла Сушка («Слуга народу» ), який до виборів працював на посаді директора кіновиробника «Прайм Сторі Пікчерс».

Ще один представник «телевізора» — Вікторія Бурдукова, продюсер проєктів «Ревізор», «Страсті за Ревізором», у яких свого часу брав участь нардеп Микола Тищенко.

Ще один кандидат до Київради, судячи з його публікацій в соціальних мережах, добре знайомий з Миколою Тищенком, — це президент Асоціації шефкухарів України Ігор Брагін.

Ми від Єрмака

Знайшлося у списку місце і двом офіційним радницям керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Адвокат та штатна радниця Єрмака Лілія Пашинна раніше працювала помічником народного депутата VIII скликання Олега Лаврика («Самопоміч»). А бронзовий призер Олімпійських ігор в Сіднеї 2000-го року Олена Говорова станом на травень 2020-го — радниця Єрмака з питань спорту. 

Ще один спортсмен — перший чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая. Після перемоги на парламентських виборах кума Єрмака — Миколи Тищенка — чемпіон активно долучається до заходів, які організовує народний депутат. А на початку вересня Зантарая ініціював відкриття школи дзюдо в Солом'янському районі столиці.

Тищенко запрошує

 

Міністри та активісти

Присутня в списку і колишня міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Українцям вона запам'яталась за подіями у Нових Санжарах на Полтавщині, де разом з евакуйованими з Китаю співгромадянами відбувала обсервацію.

Юрій Федоренко — одна з небагатьох непублічних осіб у списку кандидатів. На офіційній сторінці партії «Слуга народу» у Facebook вказано, що він головує у громадській організації «Твердиня». Члени організації позиціонують себе як борці із незаконними забудовами в Києві. В першу чергу, виступають проти будівельної компанії «Інтергал-Буд» ексрегіонала Володимира Зубика. На позачергових виборах 2019 року до Верховної Ради Федоренка включили до списку «Слуги народу» під 158-м номером. Але до парламенту він не пройшов.

Цікаво, що відомості про повного однофамільця Юрія Федоренка містяться в декларації головного державного інспектора відділу по роботі з ліцензіатами Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві Максима Федоренка. Він зазначений як його рідний брат.


Брат про брата

 

Ще одна «темна конячка» — Владислав Трубіцин. У Верховній Раді VII скликання працював помічником народного депутата Олександра Фельдмана, власника харківського ринка «Барабашово». Партія представляє Трубіцина як букініста, мецената, засновника благодійного фонду «Культурні новації». Згідно з даними відкритих реєстрів, цей фонд зареєстровано 12 червня 2019 року.

Скрін реєстрації БФ

На початку вересня цього року Трубіцин також став співзасновником громадської організації «Книжковий ринок», яка протистоїть знищенню книжкового ринку на Петрівці та вимагає розірвання договорів оренди з наступною передачею майнового комплексу книжкового ринку у власність київської територіальної громади. Серед співзасновників організації є ще один помічник Фельдмана (в період IV-VI скликань) Євген Кабацький, власник компанії «Верис», що спеціалізується на організації будівництва об'єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду.

Долею Петрівки переймається і колишня радниця голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова — Катерина Маркечко. Варто зазначити, що в ЗМІ Синєгубова називають креатурою Єрмака.

Борці за Петрівку

Голова «Ради з урбаністики Києва» Віталій Селик став відомим завдяки тонкому тролінгу Київського метрополітену. У серпні в підземці з'явилась соціальна реклама — портрети працівників, яких, вірогідно, висунуть кандидатами до Київради від партії УДАР. У відповідь Селик розмістив поруч свої постери, зазначивши, що він — звичайний пасажир. Втім, звичайний пасажир Селик є помічником народного депутата Ганни Бондар («Слуга народу»).

Звичайний пасажир на свої гроші

Ще один громадський активіст — Олексій Кисельов, ветеран АТО та керівник ГО «Ветеранська справа». На сьогодні волонтерських та ветеранських організацій безліч, тому не дивно, що про нього мало інформації в інтернеті. Тим більше, свою сторінку на Facebook кандидат в депутати чомусь видалив.

Зазначені вище кандидатури будуть включені до єдиного виборчого списку «Слуги народу», але партія ще має сформувати окремі списки для кожного територіального виборчого округу в Києві. На цьогорічних виборах в столиці створили 13 виборчих округів. За інформацією народного депутата Гео Лероса, якого нещодавно виключили з фракції, в тих списках також буде засилля людей Єрмака та Тищенка. 

 

Приоткрою вам чуток списка кандидатов в столичные депутаты от СН. Обратите внимание на такие две детали: 1. Как ранее и...

Posted by Geo Leros on Monday, September 14, 2020

 

Детальніше про те, за якими правилами проходитимуть місцеві вибори, читайте у матеріалі «Мандат усім нам».