€10 тис. за втечу з країни: на Буковині ліквідували канал переправлення чоловіків за кордон

Правоохоронці затримали на Буковині трьох чоловіків, які за €10 тис. обіцяли нелегально переправити військовозобов’язаних через кордон.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«За даними слідства, буковинець налагодив схему одержання прибутку шляхом організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким, за відсутністю необхідних документів, заборонено покидати територію України. До протиправної діяльності залучив двох знайомих, один з яких є працівником лісового господарства, яке межує з румунським кордоном», — йдеться у повідомлення.

За €10 тисяч підозрювані організували для трьох військовозобов’язаних перехід до Румунії поза пунктами пропуску. Однак неподалік від кордону їх затримали.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів. Їм вже оголосили про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Тепер організатору схеми та його помічникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Нагадаємо, петиція з вимогою дозволити військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за кордон набрала на сайті Офісу президента необхідні для розгляду 25 тис. голосів. Президент на неї ще не надав офіційну відповідь, але вже дав зрозуміти, що не підтримає цю пропозицію. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що вигадують чоловіки в Україні, щоб виїхати за кордон у воєнний час