31 грудня росія вперше обстріляла Україну з кораблів у Каспійському морі — Гуменюк

31 грудня російські війська при обстрілі України вперше запустили ракети з кораблів у Каспійському морі. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Характерним для вчорашнього ракетного обстрілу було те, що застосовувались ракетоносії з Каспію. Це вперше за період повномасштабного вторгнення було зафіксовано», — розповіла вона.

Відзначимо, що у складі Каспійської флотилії рф є малі ракетні кораблі класу «Буян-М» та сторожовий корабель «Дагестан», які мають на озброєнні крилаті ракети «Калібр». Ними же росія веде обстріл з Чорного моря.

Гуменюк пояснила, що, імовірно, росії складніше доставляти запаси на Чорноморське узбережжя.

«Це говорить про те, що тримання під вогневим контролем логістики, на Лівобережжі в тому числі, нам вдається досить вдало», — зазначила вона.

Гуменюк додала, що наразі у Чорному морі перебувають п'ять ворожих кораблів, серед яких відсутні ракетоносії. І під час їх переспорядження, росіни цілком імовірно будуть використовувати дронові атаки.

Нагадаємо, під час 31 грудня росія випустила по Україні 20 крилатих ракет. 12 з них збили сили ППО. Також у ніч на 1 січня наші військові знищили 45 дронів-камікадзе.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Лупили як з артилерії»: у ЗСУ розповіли про високу ефективність ЗРК NASAMS