450 військових ЗСУ пройшли навчання у Британії з РСЗВ М270 та гарматами L119 (фото)
гармата L119 навчання

Понад 450 українських військових у Великій Британії пройшли навчання користування західною зброєю, зокрема, з реактивними системами залпового вогню.

Про це пише Sky News.

«Ми підготували навчальну програму, базуючись на нашому досвіді навчання британських солдатів. Але коли ми дізналися, що це професійні ракетники, зміст курсу та його проведення стали набагато простішими», — розповів британський офіцер про українських військових.

навчання зсу у британії

Нагадаємо, Велика Британія має передати нашій країні три реактивні системи залпового вогню M270.

Також українські військові проходять навчання стрільбі зі 105-мм гармати L119. Тренерами у даному випадку крім британських також були 29 новозеландських фахівців.

Українські військові у розмові з журналістами зізналися, що «життя тут йде легше», однак вони все одно не відчуваються себе у відпустці.

«Свято настане, коли ми виграємо війну в Україні», — розповів один із бійців.

навчання зсу британія гармата

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва запропонував Володимиру Зеленському масштабну програму підготовки українських військових. Вона передбачає підготовку 10 тисяч українських військових протягом 120 днів.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Танки НАТО: скільки у Альянсу на озброєнні бойових машин та які вони