АМКУ оштрафував компанії групи Коломойського на 4,7 млрд грн
УНІАН

30 березня Антимонопольний комітет України оштрафував паливні компанії, що входять до групи «Приват» бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, на 4,7 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

Комітет оштрафував ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Торговий Дім «Авіас», ТОВ «Пром Гарант Плюс», ТОВ «Альянс Еволюшн», ПАТ «Укртатнафта» та ще 169 операторів АЗС (зокрема ПАТ «Укрнафта»).

«Сьогодні ми підсумовуємо результат колосальної роботи і багаторічного судового протистояння Антимонопольного комітету з учасниками змови на українському ринку пального», — наголосила очільниця АМКУ Ольга Піщанська.

Комітет з'ясував, що в Україні діє близько 1 625 автозаправних станцій, об'єднаних у проєкт «АВІАС». У АМКУ говорять, що «АВІАС» «функціонує з метою погодження цінової і торговельної поведінки учасників».

Напередодні в усій мережі продавали бензин та дизельне пальне однієї марки, а однакові ціни там встановлювали одночасно.

Комітет також встановив, що оператори АЗС, зокрема «Укрнафта», закуповували у ПАТ «Укртатнафта» нафтопродукти за вищими цінами, ніж на аналогічне імпортне пальне. Це порушує конкуренцію між операторами АЗС на ринку, додали в АМКУ.

Раніше Антимонопольний комітет закрив справу «Роттердам+». 

Chas News повідомляв, що Dragon Capital купить банк у Новинського з дозволу АМКУ. 

Верховний суд скасував рішення АМКУ щодо мільярдного штрафу «Тедіс Україна»