Anonymous зламали компанію Omega — дослідницький підрозділ «Транснефти»

Хакерське угрупування Anonymous продовжує свою кібервійну проти Росії. Найновіший злам стосується компанії Omega, яка є дослідницьким підрозділом «Транснефти», однієї з найбільших нафтопровідних компаній світу.

В результаті зламу хакери виклали у вільний доступ базу даних загальним об’ємом у 79 Гбайт. До неї увійшли електронні листи, авторизаційні дані, а також конфіденційна інформація — до прикладу, рахунки-фактури та інформація про доставку продукції. Серед опублікованих даних також є файли зображень, які показують конфігурації обладнання та серверні стійки.  

«Транснефть» — це російська державна нафтопровідна компанія, а Omega є її власним R&D-підрозділом, який відповідає за виробництво передових систем моніторингу та акустичних систем для нафтопроводів.

Anonymous почали кібервійну проти Росії чи не з перших днів вторгнення. До прикладу, нещодавно хакери зламали більше 400 камер відеоспостереження в Росії та помістили на них повідомлення проти президента Путіна та на підтримку України. Тоді ж Anonymous зламали сайт головного російського інтернет-цензора – Роскомнадзора.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В інстаграмі Девіда Бекхема лікар з Харкова показала роботу під обстрілами