Anonymous зламали сайт Nestle та виклали 10 Гбайт даних

Хакери з угрупування Anonymous зламали дані компанії Nestle та виклали у вільний доступ біля 10 Гбайт даних. У витік увійшли електронні листи, паролі, дані компаній, що співпрацюють з Nestle, інформація про їх клієнтів. Допис про цю атаку хакери супроводили хештегами #OpRussia, #boycottnestle, #PullOutOfRussia.

Напередодні Anonymous попередили компанії, які ще продовжують працювати на російському ринку про те, що вони дають їм 48 годин на те, що припинити цю співпрацю. Інакше цим фірмам буде оголошена кібервійна. Вочевидь, саме Nestle стала першою жертвою такої війни. І не виключено, що, по-перше, у найближчі дні чи навіть години ми побачимо злами інших фірм, що не покинули ринок окупанта. Та й невідомо, чи це останній злам, що стосується саме Nestle — можливо, Anonymous продовжать атаки на цифрові ресурси цієї компанії.

Anonymous з перших днів вторгнення ведуть кібервійну проти росії — вони атакували Росатом, Роскомнадзор, підрядника «Транснефти», сайти ФСБ, Кремля, Міноборони та багато інших російських ресурсів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Google негласно вивозить своїх працівників з росії — Bloomberg