Антикорупційний суд закрив дві справи про декларування недостовірної інформації
Pixabay

12 листопада Вищий антикорупційний суд закрив ще два кримінальні провадження у справі про декларування недостовірної інформації.

Ексгендиректора Державного концерну «Укроборонпром» Павла Букіна та голову Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібога обвинувачували за ст. 366-1 КК України.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

 

#ВАКС закрив ще два кримінальні провадження у справі про декларування недостовірної інформації У четвер, 12 листопада,...

Posted by Вищий антикорупційний суд on Thursday, November 12, 2020

Кримінальні провадження закрили через те, що 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 КК України.

«Вали до Ростова!». Активісти встановили шибеницю біля маєтку очільника КСУ (фото, відео)

Передісторія

У листопаді 2019 року Букіну повідомили про підозру у недекларуванні статків. За даними слідства, ексгендиректор не задекларував у 2016 році доходи, нерухоме майно та автомобілі  вартістю 10 млн грн.

За повідомленням НАЗК, Молібога у різні роки не вказав дві земельні ділянки та автомобіль Audi Q7. При цьому він зазначив недостовірні відомості про квартиру та легковий автомобіль, а також недостовірно вказав дохід, отриманий дружиною.

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації судді за 2015 рік становить понад 1,6 млн грн, а за 2016 — понад 560 тис. грн.

Раніше судді Конституційного суду України, які голосували проти рішення щодо відміни антикорупційних законів, тимчасово відмовилися від участі у його роботі.

Chas News повідомляв, що справу мера Одеси щодо брехні в декларації закрили через рішення КСУ. 

КСУ не може зібрати кворум через коронавірус — ЗМІ