Справу мера Одеси щодо брехні в декларації закрили через рішення КСУ
УНІАН

Вищий антикорупційний суд закрив справу проти міського голови Одеси Геннадія Труханова. Його звинувачували в недекларуванні майна на 16 млн грн. Раніше Конституційний Суд України ухвалив рішення, яким скасував відповідальність за брехню в декларації.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Передісторія

27 жовтня КСУ скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних до декларації. Конституційний Суд  визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю і перевірки декларацій, цілодобового доступу до реєстру декларацій і моніторингу способу життя.

У квітні 2020 року Геннадію Трухановому повідомили про підозру щодо внесення недостовірної інформації в декларації за 2017 рік. Він не вказав у декларації майно і доходи, що належать його дружині — квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права.

У серпні 2020 року САП та НАБУ направили в суд обвинувачення щодо мера Одеси Геннадія Труханова у справі про декларування недостовірної інформації в декларації за 2017 рік.

2 листопада Вищий антикорупційний суд України закрив першу справу через рішення КСУ про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Chas News повідомляв, що в Європарламенті засудили ідею Зеленського перезапустити Конституційний Суд України. 

Раніше ми писали, що секретар РНБО закликав очільника КСУ піти у відставку та готуватись до суду. 

Ексголова Офісу президента каже, що оточення Зеленського знало про підготовку рішення КСУ