Авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого

Український авіаперевізник SkyUp припиняє продавати квитки на рейси 14—16 лютого через вимогу власників повітряних суден повернути літаки на територію Європейського Союзу.

Про це у неділю, 13 лютого, повідомив Дмитро Сєроухов, гендиректор компанії SkyUp.

«Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Наразі ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми. Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації», — повідомив Сєроухов.

Що передувало

У неділю, 13 лютого, Олексій Гончаренко, нардеп від фракції «Європейська Солідарність», заявив, що з 16:00 14 лютого в Україні можуть призупинити повітряний рух.

Пізніше у Міністерстві інфраструктури заявили, що небо над Україною не закриватимуть.

Також сьогодні повідомлялося, що рейс української авіакомпанії SkyUp з острова Мадейра до Києва вимушено здійснив посадку у Кишиневі.

Це сталося через те, що лізингодавець SkyUp (резидент Ірландії) повідомив авіакомпанії про негайну заборону на вліт літака UR-SQO у повітряний простір України через йомовірну загрозу російського вторгнення.

Згодом Олег Ніколенко, речник МЗС написав у Twitter, що чотири автобуси з цього пасажирами рейсу вирушили до України.

Також сьогодні повідомлялося, що українські страховики тимчасово не покриватимуть військові ризики у авіастрахуванні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Із понеділка повітряний рух над Україною, ймовірно, призупинять — Гончаренко (оновлено)