Австрія взяла на лікування двох важкохворих дітей з «Охматдиту»
Охматдит

Австрія прийняла на лікування двох важкохворих дітей з київської лікарні «Охматдит», у яку влучила російська ракета 8 липня.

Про це повідомив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

За його словами, одразу після удару росії по дитячій лікарні Австрія запропонувала свою допомогу.

«У зразковій співпраці між МЗС та МВС Австрії, ÖGK та українською владою ми змогли вивезти двох важкохворих дітей до Австрії, щоб продовжити їх лікування», — написав він.

Атака рф на дитячу лікарню «Охматдит»

Вранці 8 липня війська рф поцілили ракетами в дитячу лікарню «Охматдит». Під час удару на місці перебували 627 дітей. Росія атакувала токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. Унаслідок атаки по лікарні загинули дві людини, ще 50 поранені. Згодом у лікарні також помер хлопчик, який постраждав від атаки.

Відразу після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. 

Держава вже пообіцяла відбудувати лікарню — уряд спрямував 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи. Окрім того, небайдужі за 41 годину пожертвували для «Охматдиту» 300 млн грн. До уряду України надійшла «велика кількість запитів» від різних країн, готових прийняти дітей з лікарні.

12 липня в МОЗ заявили, що до «Охматдиту» незабаром зможуть повернути частину пацієнтів.

Пропагандистські ресурси, тим часом, почали поширювати інформацію, нібито це Україна обстріляла власну дитячу лікарню. Проте, українські слідчі показали докази, що по закладу запустили російську ракету Х-101.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина виділить €10 млн на відбудову «Охматдиту»