СБУ знайшла нові докази, що рф ударила по «Охматдиту» крилатою ракетою Х-101 (фото)
СБУ

Служба безпеки України отримала нові докази, що 8 липня російська федерація вдарила по дитячій лікарні  «Охматдит» крилатою ракетою Х-101. На місті трагедії слідчі знайшли уламок двигуна крилатої ракети Х-101. Про це повідомили в СБУ.

У відомстві наголосили, що знайшли:

  • уламок механізму розкриття крил ракети Х-101;
  • уламок блоку постановки завад ракети Х-101;
  • середню частину корпусу крилатої ракети Х-101;
  • обтікач хвостового відсіку і уламок гідроблоку крилатої ракети Х-101;
  • уламки кожуха двигуна крилатої ракети Х-101 із відображенням інвентарного та серійного номерів.

«Висновки експертів однозначні — це був цілеспрямований удар рашистів. Про це свідчать не тільки уламки ракети, знайдені на місці удару, але й аналіз даних траєкторії польоту, характер завданих пошкоджень, а також велика кількість відео- і фотоматеріалів», — зазначили в СБУ.

В СБУ додали, що удар не був спричинений ЗРК NASAMS українських захисників, адже його бойові частини ракет в 20 разів менш потужні.

Натомість характер руйнувань, пропорції ракети та її траєкторія притаманні саме Х-101.

Ще 8 липня слідчі Служби безпеки повідомили, що російська армія атакувала дитячу лікарню за допомогою крилатої ракети Х-101. Зокрема, правоохоронці знайшли на місці трагедії уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частину руля цієї ж ракети. 

Нагадаємо, що вранці 8 липня російські окупанти нанесли ракетний удар по українським містам. Під удар потрапила столиця, одна з ракет влучила в «Охматдит».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія вбиває українських дітей: у світі пройшли мітинги через атаку на «Охматдит» (фото)