Авторитетна The Times повідомила про скасування Олімпіади. Влада Японії швидко спростувала
Getty Images

Авторитетне британське видання The Times повідомило, що японські чиновники дійшли згоди про те, що провести Олімпіаду і у цьому році буде неможливо. Після публікації представники влади Японії швидко спростували цю інформацію.

Проте питання залишається відкритим.

Джерело журналістів говорить: «Ніхто не хоче бути першим, хто скаже про це, але консенсус досягнутий: це занадто важко. Особисто я думаю, що Олімпіада не відбудеться».

Повідомляється, що після остаточного скасування Японія зосередиться на тому, щоб прийняти Літні Ігри в Токіо вже у 2032 році. Тоді за розкладом буде найближча Олімпіада, організатор якої ще не визначений. У 2024 році Ігри мають пройти у Парижі, у 2028-му — в Лос-Анджелесі.

Інформацію британців від імені уряду Японії спростував заступник генерального секретаря кабміну Манабу Сакаї. Він заявив, що це не відповідає дійсності.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо перенесли з 2020 на 2021 рік через пандемію коронавірусу. Наразі уряд країни і Оргкомітет Ігор офіційно дотримуються позиції, що Олімпіаду більше не переноситимуть і «плана Б» не існує.

Глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах днями також висловив упевненість, що перенесену на рік Олімпіаду в Токіо неодмінно проведуть цього літа.

Проте в січні Японія розширила надзвичайний стан через епідемію. Європою почав ширитися більш заразний штам. Через це країни Великобританія та ЄС запроваджують більш суворі карантинні заходи. А у США одним з перших указів нового президента Джо Байдена стало введення обовязкового карантину для усіх, хто прибуває в Штати.

Тиждень тому міністр кабінету міністрів Японії Таро Коно став першим чиновником, хто публічно заговорив про можливість скасування Ігор в Токіо. Він зазначив, що «до літа можливо все».

А глава оргкомітету Ігор Есіро Морі раніше відзначав, що остаточне рішення мають ухвалити до 25 березня, коли запланований старт естафети олімпійського вогню. Він зазначав, що можливість ще одного перенесення змагань не розглядають, лише скасування.

Олімпійські ігри проходять раз на чотири роки. Раніше літні і зимові відбувалися в один рік, потім їх рознесли в часі, і зараз вони чергуються через кожні два роки. Наступні Зимові Олімпійські ігри на початку 2022 року має прийняти Пекін.

«Про перенесення Олімпіади я, як і всі, дізналась з новин в інтернеті»