«До літа можливо все». В уряді Японії вже не впевнені, що Олімпіада відбудеться і в цьому році
Getty Images

В уряді Японії вперше заговорили про те, що Літні Олімпійські ігри у Токіо, які через пандемію перенесли з 2020 на 2021 рік, можуть не відбутися.

Міністр кабінету міністрів Японії Таро Коно, коментуючи можливий перенос чи скасування Ігор, зазначив, що «все може статися», інформує АР.

Таро Коно став першим чиновником, хто вголос заявив про це. Він є колишнім міністром оборони, а зараз обіймає посаду міністра адміністративної та регуляторної реформ. Коно характеризують як доволі відвертого, особливо як для Японії, діяча, що не соромиться висловлювати свою думку і не приховує амбіцій стати прем’єр-міністром.

Ось і цього разу заява Коно пролунала всупереч офіційній позиції уряду країни і оргкомітету Ігор. Наприкінці 2020 року вони разом з МОК висловили впевненість, що у 2021 році Олімпіада в Токіо точно пройде і навіть із глядачами. Для цього МОК планує встигти вакцинувати усіх 11 тис. атлетів, що прибудуть на Ігри.

Проте в січні Японія розширила надзвичайний стан через епідемію коронавірусу. А опитування показало, що 77% жителів країни вважають, що за теперішньої ситуації Олімпіаду проводити не варто.

«Ситуація з COVID-19 змінюється щомиті. Вона непроста. І до літа можливо все. Має бути якийсь резервний план. Хоча ми сподіваємось, що заходи, які запроваджені урядами Японії та Токіо, допоможуть покращити ситуацію», — сказав Коно.

Він також зазначив, що в першу чергу треба подбати про безпеку спортсменів та технічного персоналу. А вже потім, якщо це буде можливим, допустити на Олімпіаду вболівальників з інших країн.

Раніше Сhas News повідомляв, що витрати на Олімпіаду і Паралімпіаду в Токіо зросли майже на $2 млрд.

«Про перенесення Олімпіади я, як і всі, дізналась з новин в інтернеті»