Байден оголосив імена комунікаторів Білого дому — у переліку лише жінки
Getty Images

Обраний президент США Джо Байден заявив про свій намір створити команду з комунікацій Білого дому, в якій ключові пости займуть лише жінки.

Пряме і правдиве спілкування з американським народом є однією з найважливіших обов'язків президента, і на цю команду буде покладена величезна відповідальність за комунікацію американського народу з Білим домом. Я гордий повідомити сьогодні про першу команду з комунікацій, що складається лише з жінок

Як повідомляє сайт Biden-Harris Presidential Transition, майбутнім прессекретарем Білого дому має стати Дженніфер Псакі.

З 2011 по 2013 року Псакі працювала прессекретарем експрезидента Барака Обами, а потім була представником Держдепу. Вона вже прокоментувала своє майбутнє призначення у Twitter.

Biden-Harris Presidential Transition

Для мене велика честь знову працювати на Джо Байдена, людину, від імені якої я працювала під час адміністрації Обами-Байдена, коли він допомагав вести економічне відновлення, відновлював наші відносини з партнерами (виявляється, хороша практика) і привносив співчуття та людяність майже в кожну зустріч, на якій я була присутня

Колишній політичний аналітик NBC і MSNBC Карін Жан-П'єр стане головною заступницею прессекретаря.

Кейт Бедінгфілд обійме посаду директора із комунікацій Білого дому. Вона працювала у виборчому штабі Байдена, а також була його помічницею зі зв’язків, коли Байден обіймав пост віцепрезидента США. Пілі Тобар (працювала у штабі кандидата від демократів) буде працювати її заступницею.

Старший радник передвиборчого штабу Байдена Ешлі Етьєн буде призначена на посаду директора з комунікацій віцепрезидента Камали Гарріс.  Симона Сандерс отримає посаду прессекретаря віцепрезидента Камали Харріс. Вона була старшим радником у виборчій кампанії Байдена і Харріс.

Директором з комунікацій майбутньої «першої леді» стане Елізабет Александер, яка раніше була прессекретарем у штабі Байдена.

Раніше Байден призначив трьох нових членів в команду по боротьбі з COVID-19.

Передісторія

Вибори президента США пройшли 3 листопада, однак їх офіційні підсумки все ще не названі. Затримка викликана тривалим підрахунком бюлетенів через рекордну явку. Провідні американські ЗМІ називають Байдена обраним главою держави, який набрав понад 270 голосів вибірників.

Трамп пояснив корумпованістю перемогу Байдена в ключових штатах.

Повторні підрахунки в Неваді, Пенсільванії та Джорджії показали перемогу Байдена. Після цього Трамп пообіцяв подати детальний позов, у якому описуються деталі фальсифікацій на виборах.

Обраний президентом США Байден заявив, що впродовж своїх перших ста днів перебування на посаді хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Трампа про довкілля і допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.

Офіційно переможцем перегонів вважається кандидат, за якого 14 грудня проголосує Колегія виборників. Новий президент офіційно приступає до виконання обов’язків після складання присяги 20 січня.

Трамп планує оголосити про участь у виборах-2024 під час інавгурації Байдена