Пенсільванія заявила про перемогу Байдена після перерахунку голосів
Getty Images

У штаті Пенсільванія після перерахунку голосів демократа Джо Байдена визнали переможцем президентських виборів. Про це повідомляє Associated Press.

Губернатор штату Том Вульф написав у Twitter: «Сьогодні державний департамент Пенсільванії затвердив результати виборів, які відбулися 3 листопада». Він додав, що, відповідно до вимоги федерального закону, підписав сертифікат, який засвідчує, що голоси виборщиків від штату отримають Джо Байден і його кандидат у віцепрезиденти Камала Гарріс.

У штаті Байден і Гарріс набрали 3,46 мільйона голосів, Трамп і його кандидат у віцепрезиденти Майк Пенс — 3,38 мільйона.

Держсекретар Кеті Буквар назвала службовців, які проводили вибори, і працівників виборчих комісій, «справжніми героями нашої демократії».

Ми надзвичайно вдячні всім 67 округам, які працювали понаднормово, щоб забезпечити безпечний і надійний підрахунок голосів кожного виборця

Чинний президент США Дональд Трамп, який програв Байдену 20 голосів виборщиків штату, зробив Пенсильванію центральним елементом своїх спроб анулювати результати виборів через суд.

У цьому штаті суд відхилив шість окремих позовів — команда Трампа намагалась заблокувати підрахунок майже 9 тисяч поштових бюлетенів з округів Філадельфія і Монтгомері. Трамп заявляв, що у 600 бюлетенях з Монтгомері виборці не вказали «необхідну» зворотну адресу. Суддя заперечив, що це порушення, адже в інструкції адреса й не вимагалася.

Нинішня церемонія інавгурації може бути дуже несхожою на всі попередні — як через обмеження, повʼязані з пандемією COVID-19, так і через Трампа, який не визнає результатів виборів і, найімовірніше, бойкотуватиме її.

У суботу федеральний суддя завдав серйозного удару юридичним зусиллям кампанії Трампа, відхиливши позов, який, на його думку, не мав доказів.

У понеділок федеральний уряд визнав Байдена «очевидним переможцем» національних президентських перегонів.

Як ми писали раніше, Трамп погодився розпочати передачу влади обраному президенту Джо Байдену. До цього він заявляв про масові фальсифікації та «крадіжку виборів».

Як Джо Байден змінить Америку і що це означатиме для України?