«В інтересах країни». Адміністрація Трампа готова почати передачу справ Байдену
Getty Images

Президент США Дональд Трамп заявив, що він доручив чиновникам Адміністрації загальних служб почати передачу влади переможцю виборчих перегонів Джо Байдену. При цьому політик зазначив, що він впевнений у своїй перемозі та продовжує боротьбу. 

Про це чинний очільник держави написав у Twitter.

«Ми продовжимо нашу боротьбу, і я вірю, що ми переможемо! Тим не менше, в інтересах нашої країни, я рекомендую Емілі (Мерфі, очільниця Адміністрації загальних служб — Прим. ред.) та її команді зробити те, що необхідно щодо першочергових протоколів, та порадив своїй команді зробити те саме», — написав лідер Сполучених Штатів.

 Тепер колишній віцепрезидент отримає доступ до всіх ресурсів, в яких раніше йому відмовляли через юридичні проблеми із визначенням переможця виборів. Раніше радник Білого дому з питань нацбезпеки Роберт О'Браєн пообіцяв, що відомство забезпечить професійну передачу влади кандидату у президенти США Джо Байдену, коли того визнають переможцем президентських виборів.

У Байдена з’явився фаворит на посаду очільника Держдепу — ЗМІ

У Байдена з’явиться федеральний офіс та кошти до того періоду, поки він офіційно не займе посаду президента. Йому також нададуть доступ до звітів щодо нацбезпеки, які отримує Трамп.

Довідка 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Наразі відомо, що ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборників, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Chas News поівідомляв, що Байден та Гарріс оголосили про призначення ключових посадовців перехідної адміністрації.

Раніше ми писали, що Байден закликав Трампа співпрацювати для подолання епідемії COVID-19.

Інавгурація Джо Байдена відрізнятиметься від попередніх заходами безпеки проти COVID-19