Радник Трампа пообіцяв професійну передачу влади Байдену у разі поразки чинного президента
Getty Images

В адміністрації Білого дому пообіцяли, що відомство забезпечить професійну передачу влади кандидату у президенти США Джо Байдену, коли того визнають переможцем президентських виборів.

Про це розповів радник Білого дому з питань нацбезпеки Роберт О'Браєн, передає Reuters. 

«Якщо команда Байдена-Гарріс буде визнана переможцями, а наразі все виглядає так, у нас буде дуже професійна передача влади від Ради національної безпеки, у цьому ніяких сумнівів немає», — зазначив радник. 

«Загублена» Джорджія

Водночас у штаті Джорджія вручну перераховують результати голосування на президентських виборах. Там знайшли більше 2600 голосів, які не включили до фінальної цифри, повідомляє Fox News

Держсекретар штату Бред Раффенспергер пояснив, що відповідальні особи не звантажили дані з карти пам’яті в автоматі, що здійснює сканування бюлетенів.

Байден переміг у Джорджії. Але всі голоси перераховують заново вручну

Проте знайдені голоси не змінили співвідношення між кандидатами. Розрив у Джорджії між Трампом і Байденом складає близько 14 тис. голосів. Знайдені 2600 голосів додали Дональду Трампу лише 800. Тому Байден все одно залишається попереду.

Довідка 

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Наразі відомо, що ексвіцепрезидент набрав 290 голосів виборників, Трамп — 217. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Раніше ми писали, що у Пентагоні назвали Росію та Китай головними ворогами США.

Шокін розповів, як на нього тиснув Порошенко щодо розслідування, пов’язаного з Байденом