«Вакцина — це важливо». Байден закликав Трампа співпрацювати для подолання епідемії COVID-19
Getty Images

Кандидат у президенти США Джо Байден закликав чинного президент а Дональда Трампа співпрацювати, щоб якнайшвидше подолати епідемію COVID-19 у країні.

Про це повідомляє The Guardian.

Байден наголосив, що від коронавірусу можуть померти ще більше американців, якщо вже зараз не спланувати доставку та розподіл вакцини у разі її появи.

«Вакцина — це важливо, але з неї немає користі, доки люди не вакциновані. Це величезна, величезна справа. Якщо нам доведеться чекати до 20 січня (дата інавгурації — Прим. ред.), щоб почати планування — це відкине нас назад. Від коронавірусу помре більше людей, якщо ми зараз не почнемо координуватися», — наголосив Байден.

Видання пише, що з початку епідемії у США від коронавірусу померли вже більше 250 тис. людей.

Довідка 

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Наразі відомо, що ексвіцепрезидент набрав 290 голосів виборників, Трамп — 217. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Раніше ми писали, що радник Трампа пообіцяв професійну передачу влади Байдену у разі поразки чинного президента. 

«Знаючи Байдена, вважаю, що він буде мститися», — Віктор Шокін про справу Burisma