«Це незаконно». Адвокат Трампа оскаржить результати виборів у Пенсильванії
Getty Images

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані оскаржить результати виборів у штаті Пенсильванія.

Про це він розповів в ефірі ABC News.

«Нас позбавила права перевірити справжність цих бюлетенів. Це незаконно, це порушує Конституцію, і ми будемо діяти з метою оскаржити результат», — заявив Джуліані.

Адвокат Трампа пообіцяв 9 листопада подати позов з вимогою оскаржити дії представників виборчої комісії в Пенсильванії.

Аналогічні звинувачення штаб висунить і в інших штатах. Якщо це відбудеться, то такі дії стануть «масовим позовом у масштабах всієї країни».

Раніше Трамп заявив про фальсифікації піл час виборів у штаті Пенсильванія і інших ключових штатах.

«Дати шанс один одному»

Водночас переможець виборчих перегонів Джо Байден закликав прихильників Трампа знизити градус напруги та «дати шанс один одному», передає CNN.

«Я розумію розчарування всіх тих, хто голосував за президента Трампа. Я сам пару разів програвав, але давайте дамо шанс один одному. Час відмовитись від різкої риторики, знизити температуру, почати дослухатись один до одного та перестати ставитись до наших опонентів як до ворогів. Вони не наші вороги. Вони американці», — наголосив Байден.

Привітання від Зеленського 

Президент України Володимир Зеленський привітав обраного президента США Джо Байдена з перемогою на виборах. Політик зазначив, що дружба між Україною та США «стає тільки міцнішою». 

«Вітаємо Джо Байдена і Камалу Харріс. Україна з оптимізмом дивиться в майбутнє стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами. Україна і США завжди співпрацювали в сфері безпеки, торгівлі, інвестицій, демократії, боротьби з корупцією. Наша дружба стає тільки міцнішою!», — написав гарант в Twitter.

Довідка 

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Він набрав 290 голосів виборників, Трамп — 214. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Раніше ми писали, що Лукашенко оцінив проведення виборів в США.

Yesterday's Man. З ким товаришуватиме й з ким сваритиметься 46-й президент США