Знущання над демократією. Лукашенко оцінив проведення виборів в США
Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував вибори у США. Білоруський політик назвав виборчий процес у Сполучених Штатах «позориськом» і знущанням над демократією.

Про це повідомляє БЕЛТА.

«Оплот демократії. […] Ви подивіться, що відбувається з цими виборами. Це ж позорисько, знущання над цією демократією. Подивимося, як ОБСЄ на це відреагує, і як німецький парламент […] зажадає повторних виборів в Америці. А там вже сьогодні треба вимагати повторних виборів. Тому що там порушено було все, навіть внутрішнє законодавство», — заявив Лукашенко під час відвідування БелАЕС.

Політик підкреслив, що західні країни «побояться» вимагати від Вашингтона проведення нових виборів, як вони це зробили стосовно Білорусі.

Передісторія

25 жовтня у Мінську понад 100 тис. білорусів вийшли на марш на підтримку «народного ультиматуму». Під час акції протесту силовики затримали понад 300 людей.

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Chas News повідомляв, що Європарламент не визнає Лукашенка президентом і вимагає розслідувати отруєння Навального.

Через відкриття АЕС Білорусь «стає ядерною державою» — Лукашенко