Понад 100 тис. білорусів вийшли на акцію протесту проти режиму Лукашенка
TUT.by

У Мінську білоруси протестують проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Акції протесту відбуваються і в інших містах Білорусі. 25 жовтня термін «народного ультиматуму», який опозиція висунула Лукашенку, закінчується.  

Про це повідомляє TUT.by.

13 жовтня опозиціонерка Світлана Тихановська пред'явила владі ультиматум. Олександр Лукашенко має піти у відставку, влада має звільнити політв'язнів та припинити вуличні насильства.

У Мінську багатотисячна колона зібралася біля ратуші і рушила в бік стели. Під час акції силовики затримали двох журналістів.

Кількість учасників акції перевищила 100 тис. осіб, пише видання.

При розгоні демонстрантів в Ліді Гродненської області співробітники ОМОНу застосували сльозогінний газ.

За інформацією правозахисників, цього разу найбільше арештів було в регіонах. Зокрема, у Ліді, Гродно, Борисові, Бресті та Новополоцьку.

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Chas News повідомляв, що 13 жовтня Світлана Тихановська оголосила ультиматум Лукашенку. Вона дала йому 13 днів, щоб він оголосив про відхід з поста президента, зупинив на вулиці насильство та звільнив політв'язнів.

Раніше ми писали, що Світлану Тихановську, Марію Колесникову та Вероніку Цепкало висунули на Нобелівську премію миру.

Європарламент присудив премію Сахарова Світлані Тихановській та ще дев’ятьом білоруським опозиціонерам