Інавгурація Джо Байдена відрізнятиметься від попередніх заходами безпеки проти COVID-19
Getty Images

Інавгурація ймовірного переможця президентських виборів в США Джо Байдена може відрізнятися від подій минулих років через заходи з профілактики поширення COVID-19.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу ABC глава апарату Байдена Рон Клейн. 

Клейн повідомив, що захід, який заплановано на 20 січня, швидше за все, стане «скороченою версією існуючих традицій». Для його проведення можуть запозичити методи, які використовувалися для проведення літнього «віртуального» Національного з'їзду Демократичної партії.

Ми почали деякі консультації з керівництвом Палати представників і Сенату з цього приводу. Очевидно, це буде не та інавгурація, яка була у нас в минулому.

Інавгурація колишнього віце-президента планується на тлі різкого зростання заражень коронавірусною інфекцією по країні. Згідно з даними Університету Джона Хопкінса, в США виявили майже 200 тис. нових випадків в п'ятницю і понад 177 тис. у суботу.

Вибори президента США пройшли 3 листопада. Офіційно переможець ще не оголошений, але провідні американські ЗМІ вже віддали перемогу Байдену, який набирає необхідні 270 голосів вибірників.

Сам демократ також заявив про свою перемогу. У той же час Трамп відмовився визнати поразку і вирішив оскаржити результати підрахунку голосів в суді.

Твіти Трампа заархівують. Сам акаунт у соцмережі передадуть Байдену