Останній «спірний» штат. Суд відхилив позов Трампа щодо перерахунку голосів в Пенсільванії

Окружний суд в штаті Пенсільванія відхилив позов штабу президента США Дональда Трампа. Той просив не враховувати при підрахунку голосів бюлетені виборців, які проголосували поштою.

CNN та Bloomberg зазначають, що це була остання серйозна справа, спрямована на те, щоб відхилити або заблокувати достатню кількість голосів, які могли б визначити результати виборів на користь Трампа.

Reuters зазначає, що в суботу Меттью Бранн, республіканський федеральний суддя, призначений експрезидентом Бараком Обамою, відхилив позов у Пенсильванії, написавши, що справа містила «напружені юридичні аргументи без аргументів і спекулятивні звинувачення».

Суд також відхилив можливість повторної подачі позову.

Як заявляє агентство Bloomberg, суддя, який розглядав позов, назвав аргументи штабу Трампа «надуманими», а звинувачення — «спекулятивними».

У своїй заяві адвокат Трампа Руді Джуліані та Дженна Елліс, старший юрисконсульт кампанії Трампа, заявили, що сподіваються передати справу щодо голосів поштою у Пенсільванії до третього округу Апеляційного суду США, повіломляє Reuters.

Після невдачі в суді в Пенсільванії Трамп стикається з посиленим тиском з боку партії республіканців — вони вимагають від нього припинити зусилля скасувати президентські вибори в США і поступитися демократу Байдену.

З тих пір, як Байдена було оголошено переможцем два тижні тому, Трамп розпочав шквал судових процесів і кампанію тиску, щоб не дати штатам оголосити загальну кількість голосів.

Наразі спроби зірвати підтвердження підрахунку зазнали невдачі в судах Джорджії, Мічигану та Арізони.

Щоб Трамп мав надію залишитися в Білому домі, йому потрібно було «ліквідувати» 81 000 голосів за Байдена в Пенсільванії. Штат повинен розпочати підтвердження своїх результатів у понеділок.

Адвокати Трампа пообіцяли швидке оскарження, але адвокати, які виступили проти нього в суді, кажуть, що він не встиг.

«Це має забити цвях у труну будь-яких подальших спроб президента Трампа використовувати федеральні суди для переписування результатів виборів 2020 року», — сказала Крістен Кларк, президент Комітету юристів з громадянських прав згідно із законом.

Деякі колеги-республіканці Трампа в Конгресі зараз вносять смуту в його ряди.

Республіканський сенатор Пет Тоомі заявив, що ухвала суду закрила будь-який шанс на законну перемогу в Пенсільванії і закликав Трампа поступитися перемогою.

Раніше Ліз Чейні, член республіканської керівної групи в Палаті представників, закликала Трампа поважати «святість нашого виборчого процесу», якщо він не досягне успіху в суді.

Перерахунок в Джорджії лише підтвердив перемогу Байдена в штаті, а чиновники підтвердили результат у п’ятницю. Кампанія Трампа заявила, що в суботу ввечері вимагатиме повторного підрахунку голосів.

У Вісконсіні виборчі чиновники критикували волонтерів Трампа за уповільнення часткового перерахунку голосів, який, як очікується, не скасує перемоги Байдена.

З огляду на те, що перерахунки голосів та судові процеси швидко закінчуються, зараз Трамп чинить тиск на законодавчі органи штатів, які очолюють республіканці, щоб вони скасували результати і оголосили його переможцем.

«Сподіваємось, суди та або законодавчі органи матимуть сміливість зробити те, що потрібно зробити, щоб зберегти цілісність наших виборів та самих Сполучених Штатів Америки», — написав він у Twitter після рішення Пенсильванії.

У п’ятницю він викликав до Білого дому двох найвищих республіканців із законодавчих органів Мічигану. Після зустрічі вони сказали, що не бачать жодних доказів, які б змусили їх втрутитися. Байден перемагає Трампа в Мічигані зі 154 тисячами голосів.

Виборчі посадовці по всій країні заявляють, що немає доказів значних фальсифікацій виборів, а сама адміністрація Трампа назвала вибори «найбезпечнішими в історії Америки».

Але звинувачення Трампа продовжували розділяти його республіканську базу. Половина республіканців вважає, що вибори були вкрадені у Трампа, згідно з опитуванням Reuters / Ipsos, його прихильники влаштували мітинги по всій країні на знак протесту проти результатів.

Передісторія

Провідні ЗМІ у США повідомили, що Джо Байден отримав понад 270 голосів виборників, що означає перемогу на президентських виборах.

Офіційно переможцем перегонів вважається кандидат, за якого 14 грудня проголосує Колегія виборників. Новий президент офіційно приступає до виконання обов’язків після складання присяги 20 січня.

На виборах 3 листопада Байден отримав на 6 млн голосів більше, ніж Трамп, а також має перевагу (306 голосів щодо 232 за Трампа) в системі колегій виборників штатів, що визначає, хто прийме присягу 20 січня.

Критики заявляють, що відмова Трампа поступитися має серйозні наслідки для національної безпеки та боротьби з коронавірусом, який вбив майже 255 000 американців.

Протягом останніх кількох тижнів Байден провів підготовку до вступу на посаду, хоча адміністрація Трампа відмовилася надати фінансування і дати дозвіл на це. Байден готує команду для своєї нової адміністрації.

У Державному департаменті США вже накопичились десятки листів іноземних лідерів із привітаннями Байдену, кандидату від демократів на президентських виборах, про перемогу якого вже оголосили всі ЗМІ та сам Байден.

Chas News повідомляв, що напередодні результатів перерахунку у Джорджії заявили, що Байден переміг.

Як ми писали раніше, твіти Трампа за архівують, а сам акаунт у соцмережі передадуть Байдену. Це станеться у день інавгурації президента США.

Старий знайомий. Чого варто очікувати від нового президента США