Bellingcat оскаржують надання їм статусу «іноагента» у судах Росії
Getty Images

Організація журналістів-розслідувачів Bellingcat оскаржує у російських судах зарахування їх до «іноземних агентств».

Про це вони повідомили у Twitter.

«Bellingcat подала офіційну апеляцію до російських судів у зв’язку з визнанням нас «іноземними агентами». Наше включення до реєстру іноземних агентів порушує російське та міжнародне право, є дискримінаційним і суперечить принципам свободи слова та здоровому глузду», — йдеться у дописі.

Журналісти кажуть, якщо російські суди не підтримають «прихильність Росії до свободи слова відповідно до міжнародного права», то вони звернуться до Європейського суду з прав людини.

«Ми також будемо підтримувати наших колег із десятків незалежних російських ЗМІ, несправедливо названих «іноземними агентами», — зазначили журналісти.

За законом з 2017 року «іноземними агентами» у Росії вважають ЗМІ, що фінансуються з-за кордону та висвітлюють політику Путіна, корупцію та політичні переслідування у РФ.

У цьому списку Meduza, «Радіо Свобода», «Голос Америки», телеканал «Настоящее время», The Insider та інші.

Раніше Chas News повідомляв, що Bellingcat опублікував розслідування «справи вагнерівців». Журналісти розповіли, як спецслужби України готували унікальну операцію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Незграбні ідіоти». Журналіст Bellingcat нарікає, що ГРУ РФ намагалися зламати поштовий акаунт