Берлін готовий обміняти санкції проти газогону на підтримку Києва
EU Audiovisual Service

Уряд Федеральної Републіки Німеччина готовий надати Україні «більш рішучу підтримку», якщо Сполучені Штати Америки відмовляться від своїх санкцій проти компаній-учасників проєкту «Північний потік-2».

Федеральний уряд Німеччини вже передав відповідні пропозиції американській адміністрації на чолі з Джо Байденом, повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на джерела в урядових колах Берліна.

У німецькій столиці відзначили, що Україна повинна зберегти за собою роль транзитера російського газу. «Економічна доля України тісно пов’язана з долею суперечливого російського газопроводу», — підкреслює Матіас Брюггман, автор матеріалу.

Адміністрація Байдена готує додаткові санкції проти російсько-німецького газопроводу «Північний потік-2». Однак у відомстві не хочуть зіпсувати відносин з Німеччиною.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр підтримав завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». За його словами, ФРН втратить гігантські інвестиції, якщо російський газопровід припинять будувати.

Посол України в Німеччині звинуватив Штайнмаєра в перекручуванні історії нацистської окупації