Букінгемський палац відреагував на заяви Гаррі і Меган
Getty Images

Букінгемський палац відреагував на резонансні заяви принца Гаррі та його дружини Меган Маркл, які пролунали в інтерв’ю американської телеведучої Опрі Вінфрі.

Про це повідомила пресслужба резиденції британських монархів.  

У заяві королеви Єлизавети ІІ йдеться про те, що «вся сім'я була засмучена дізнатися», наскільки складними були останні кілька років для Гаррі та Меган. Проте у палаці додали, що трактування подій з боку королівської родини «відрізняється» від того, що прозвучало в інтерв'ю.

«Порушені питання, особливо расові, викликають занепокоєння. Хоча деякі спогади можуть відрізнятися, їх сприйнято дуже серйозно і родина обговорить їх приватно. Гаррі, Меган і Арчі завжди будуть надзвичайно любленими членами родини», — зазначили представники королівської родини.

Напередодні Гаррі і Меган дали інтерв'ю в США телеведучій Опрі Вінфрі. Його показали 8 березня. Меган розповіла, що родичі її чоловіка були стурбовані кольором шкіри її майбутньої дитини.

За її словами, принцу Арчі Маунтбеттену-Віндзору навіть «не хотіли давати титул і охорону». Пізніше принц Гаррі пояснив Опрі Вінфрі, що це запитання пролунало не від королеви Єлизавети ІІ чи її чоловіка, принца Единбурзького.

Меган сказала також, що під час першої вагітності вона чимало думала про самогубство через тиск з боку деяких представників королівської сім'ї і ЗМІ.

Раніше герцогиня Сассекська зізналась, що вони з принцом Гаррі втратили другу дитину. 

«Арчі стане старшим братом». Меган Маркл вагітна другою дитиною (фото)