Бунт «шапочок з фольги». У Франції противники 5G спалили вишку і залишили 1,5 млн чоловік без зв'язку
Getty Images

Противники 5G-технології підпалили ретранслятор мобільного оператора Orange в районі французького Ліможа. Вони залишили місцевих жителів без мобільного зв'язку, телебачення і радіо, повідомляє газета Le Figaro.

Невідомі підпалили 23-метрову вишку 11 січня, пожежу гасили кілька пожежних бригад. Після цього близько 1,5 млн французів залишилися без зв'язку, кілька тисяч абонентів досі пір не мають доступу до телебачення.

Відповідальна за інфраструктуру телерадіооператора компанія TDF стверджує, що для повного відновлення необхідна «величезна робота».

Після інциденту місцевому виданню Le Populaire du Centre надіслала лист така собі група «Комітет за скасування 5G». Її учасники взяли на себе відповідальність за підпал і заявили, що бачать в технології 5G загрозу. Вони обіціють воювати з нею всіма доступними їм способами. Ліквідацію ретрансляційні вишки вони назвали «Операцією за шум вітру і спів птахів».

Подібні акти саботажу вже були на території ВеликобританіїРосіїПАРкраїнах ЄС, Північної і Південної АмерикиНа думку саботажників, новий формат мобільного зв'язку викликав пандемію COVID-19 й негативно впливає на здоров'я людей, тварин та іншої фауни.

Видання The Independent в жовтні 2020 розмістило графік зі статистикою підпалів веж стільникового зв'язку по всьому світу.

Як ми писали раніше, інший буйний конспіролог, Джейкоб Ченслі, 6 січня штурмував Капітолій. Юристи пишуть про діяча, що він «відкрито говорив про свою віру, що він інопланетянин, вища істота, і він тут на Землі, щоб піднятися в іншу реальність». Й наводять цитати самого Ченслі про те, що він — шаман, який їсть психоделічні гриби, і «багатовимірна істота».

У Перу прихильники «світової змови» працюють навіть у судах. Там судді звинуватили у «створенні пандемії» Гейтса, Сороса та сім'ю Рокфеллерів

Святий грішник. Чому Сорос — ідеальний ворог?