«Дайте нам дипломатичне рішення». Алієв не погодився з відсутністю військового вирішення у війні на Кавказі
УНІАН

Президент Азербайджану Ільхам Алієв не погодився, що у війни на Кавказі немає військового вирішення.

Про це політик розповів в інтерв’ю телеканалу Al Arabiya.

«Я багато чув про те, що у конфлікту немає військового рішення. По-перше, я з цим не згоден. По-друге, якщо немає військового шляху, то тоді дайте нам невійськовий шлях, дипломатичний шлях. Виконайте резолюції Радбезу ООН», — наголосив президент.

Він нагадав, що переговори щодо врегулювання конфлікту ведуться з 1992 року.

«Яке дипломатичне рішення було за ці 28 років? Посередники чи інші міжнародні організації представили нам політичний шлях врегулювання? Ні. Вони заморозили цей конфлікт. Однак, він не заморожений. Скільки ми повинні терпіти? Ще 30 років? Якщо міжнародне співтовариство не може забезпечити виконання міжнародних резолюцій, Азербайджан сам це зробить, це зараз і відбувається», — зазначив Алієв.  

4 жовтня де-факто столицю невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Степанакерт Азербайджан обстрілював ракетами з реактивної артилерії та авіабомбами, передає вірменська сторона. Наразі населений пункт переважно знеструмлено. 

 

На відео можна побачити розриви боєприпасів, посічені уламками будинки, дороги та автомобілі, а також наслідки обстрілів.

Нагадаємо, в ніч на 27 вересня між вірменськими та азербайджанськими військами на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися бої. Азербайджан і Вірменія ввели військовий стан і оголосили мобілізацію резерву. Обидві країни звинувачують одна одну в нарощуванні військової могутності армії і заявляють про бойові втрати і жертви серед цивільного населення.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що бойові дії в Нагірному Карабасі припиняться, якщо війська Вірменії покинуть регіон. 

Раніше ми писали, що МАУ скасовує рейси до Єревана через загострення конфлікту в Нагірному Карабасі. 

«Це наше місто». Ердоган висловився про Єрусалим та підтримав палестинців