Демократична партія підтримала Камалу Гарріс як нову кандидатку в президенти — ЗМІ

Всі 50 голів Демократичної партії в усіх штатах підтримали віцепрезидентку Камалу Гарріс як нового кандидата в президенти.

Про це пише Reuters.

Голови провели телефонну конференцію після того, як президент Джо Байден оголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів. Нинішній президент США порадив демократам згуртуватися навколо віцепрезидентки Камали Гарріс, яка підтвердила бажання взяти участь у президентських виборах. 

CNN повідомляло, що напередодні Камала Гарріс заявила, що для неї «велика честь» отримати підтримку президента Джо Байдена і вона має намір «заслужити та виграти» номінацію на посаду президента від Демократичної партії.

Представники передвиборчого штабу Гарріс та її союзники зробили вже сотні дзвінків від її імені, закликаючи делегатів зʼїзду Демократичної партії наступного місяця приєднатися до висунення її кандидатури на посаду президента.

Крім того, після повідомлення про вихід Байдена з перегонів американці зібрали на передвиборчу кампанію Гарріс $46,7 млн. Про це відзвітувала онлайн-платформа зі збору коштів для Демократичної партії ActBlue.

Якщо Демократична партія погодить кандидатуру Гарріс на серпневому з'їзді і вона переможе, то таким чином стане першою в історії США жінкою-президентом. 

Джо Баден вибув з президентської гонки: що відомо

Президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Дональд Трамп уже став кандидатом від республіканців, а національний зʼїзд Демократичної партії відбудеться 19—22 серпня в Чикаго. Там партія і висуне свого кандидата на виборах.

Розмови про відмову від перегонів за крісло президента почались після провалу Байдена на дебатах з його основним опонентом республіканцем Дональдом Трампом.

Після невдалих дебатів демократи та весь світ почали пильно спостерігати за нинішнім президентом США та помічали все більше і більше обмовок під час його виступів.

У Демократичній партії навіть виступили з заявою, що Байдену слід відмовитися від участі у цьогорічних президентських виборах, оскільки шанси перемогти опонента дорівнюють нулю.

Натомість Байден наполіг, що не планує залишати виборчу кампанію. Глава Білого дому навіть написав листа демократам.

Однак пізніше Байден заявив, що може знятися з виборів президента США через проблеми зі здоров'ям.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.