До Африки підтримувати мир. Українські вертольотники летять у Конго

В командуванні Сухопутних Військ ЗСУ влаштували проводи військовослужбовців чергової ротації вертолітного загону місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

Цього разу в місії провели профілактику коронавірусної інфекції. Перед відрядженням майбутні миротворці пройшли двотижневу обсервацію, яка включала щеплення й ПЛР тести. Бійцям видали сертифікати міжнародного зразка.

Проводи розпочалися з хвилини мовчання за загиблими в авіакатастрофі курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та членами екіпажу літака АН-26.

Пресслужба Сухопутних Військ ЗСУ повідомляє, що українські військові декілька місяців служитимуть у складі 18 окремого вертолітного загону ЗС України. Він — частина сил місії ООН зі стабілізації ситуації в Конго з 1 грудня 2012 року.

Під час проводів отець Ярослав поблагословив військовиків та окропив свяченою водою.

Командування ЗСУ називає ситуацію в африканській країні нестабільною. Наші льотчики несуть бойове чергування на аеродромах, здійснюють пошуково-рятувальні операції, розвідку та спостереження, перевозять вантажі, а також супроводжують вертольоти місії ООН. У всіх військовослужбовців 12-ї ротації національного контингенту є досвід участі в АТО та ООС.

Нагадаємо, що Президент України заявив на сесії Генеральної Асамблеї ООН, що на 75-му році існування організації система дає серйозні збої — зокрема, Російська Федерація анексувала півострів Крим.