ДТЕК за день-два оприлюднить нові «неприємні» графіки відключення світла у Києві

Найближчими днями ДТЕК оприлюднить нові графіки більш тривалих відключень електропостачання у Києві. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

«Я думаю, за день-два ми зможемо видати й показати графіки. Вони не будуть приємними, тому що кількість годин, протягом яких потрібно залишатися без світла, має бути збільшена. Буде по-різному: пʼять-шість годин будуть обмеження», — сказав він.

Він пояснив, що енергетична система Києва не має стовідсоткової автоматизації, тому неможливо зробити відключення частішими, але коротшими. За його словами, багато будинків бригади вимикають вручну і вони не можуть щодня по колу обʼїжджати «триста адрес».

Нагадаємо, у ніч на 27 жовтня росія завдала удару дронами-камікадзе по об'єктах енергетики у Київській області, внаслідок чого було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми.

У зв'язку з цим у Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання, а Укренерго оголосило про «безпрецедентні екстрені обмеження електропостачання».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

28 жовтня у Києві продовжаться триваліші відключення світла (оновлено)