EPAM припиняє працювати на російському ринку

EPAM припиняє всі операції в росії — про це керівник компанії Аркадій Добкін повідомив у листі до співробітників. В повідомленні керівника сказано: «Війна в Україні, розпочата російською владою, принесла трагічну реальність народу України, всьому світові й EPAM. Ця агресія нищівна і ми її рішучим чином засуджуємо. 4 березня ми оголосили про своє рішення припинити обслуговувати клієнтів з росії. Після ретельної оцінки нашої діяльності за останні чотири тижні та консультацій з нашими клієнтами по всьому світу ми прийняли рішення припинити всі операції EPAM в цій країні».

Добкін додав, що це відбудеться протягом наступних чотирьох місяців у взаємодії із співробітниками та клієнтами та у відповідності з законодавством. В листі йдеться про можливості для релокації співробітників компанії і згадується про гуманітарну допомогу українським працівникам та їхнім сім’ям на суму у $100 млн. Найближчим часом компанія готується запустити спеціальний фонд «EPAM Ukraine Assistance Fund», метою якого буде допомога всім українцям.

Росія є третьою країною для EPAM за розміром її офісу, загальне число співробітників в цій країні перевищує 9 тисяч. Офіси EPAM є більш як в 10 містах росії.

Раніше Chas News розповідав, що компанія Intel припиняє роботу на ринку росії, а натомість Microsoft продовжить працювати на окупанта.

Microsoft повідомила про зрив кібератаки, спрямованої на Україну
Крилаті й тактичні: якими ракетами окупанти нищать українців і коли нарешті вони вже в них закінчаться