Microsoft продовжить працювати на ринку росії

Microsoft продовжить працювати на російському ринку. Про це повідомив президент компанії Бред Сміт у листі до Зеленського. У корпорації пояснили, що продовжать співпрацю з російськими структурами, які не потрапили під санкції. Йдеться передовсім про медичні та освітні заклади. За словами Бреда Сміта, корпорація не може позбавити ці структури оновлень програмного забезпечення, бо наслідком може бути вплив на звичайних людей, в тому числі дітей, літніх громадян та хворих.

Позицію софтверного гіганта підтримали SAP та IBM. В коментарях агенції Reuters IBM пояснила, що припинила співпрацю з російськими компаніями у світі, проте не призупинила підтримку іноземного бізнесу у самій росії. Позиція SAP схожа на рішення Microsoft компанія продовжить надавати «життєво важливі» послуги з підтримки лікарень та цивільної інфраструктури.

Проте, за даними Reuters, співробітники цих компаній незадоволені таким рішенням керівництва та вимагали від роботодавців припинити будь-яку співпрацю з росією.

Ще в середині березня Володимир Зеленський закликав Microsoft, Oracle і SAP припинити підтримку своїх продуктів в Росії. Chas News розповідав, що частково ці компанії все ж полишили російський ринок. Принаймні користувачі пошти Mail.Ru не мали змоги повноцінно працювати з вкладеними файлами саме через проблеми з доступом до хмарного сервісу Microsoft Azure.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В росії сповільнився мобільний інтернет через зростання трафіку