Єрмак — про «угоди» з РФ, вибори на Донбасі і закінчення війни

Після резонансного інтерв’ю колишнього глави Офісу президента Андрія Богдана, прийшов час відповісти главі чинному — Андрію Єрмаку, він з’явився в єфірі каналу «Україна». Щоправда, зазначив, що чотирьохгодинний запис бесіди з Богданом не дивився, мовляв, не має стільки часу.

Про нібито існуючі домовленності з РФ

«Ніяких таємних угод з Росією немає і не може бути».

Про історію з «вагнерівцями»

«Детективна історія, яка вигадана з самого початок до кінця. Взяти кілька фактів з реальності, додати художню вигадку і створити масштабну історію, яка вражає...».

Про боротьбу з пропагандою

«Сьогодні дуже важливою ідеєю є створення в Україні центру протидії пропаганді. Упевнений, що цю ідею підтримають і наші партнери, які також відчувають на собі вплив фейків, які вкидують в інформпростір».

Про переговори з РФ по Донбасу

«Чи ускладнює переговори постанова Верховної Ради про місцеві вибори? Чи є це причиною, з якої ми боремося, і яка ставиться як умова для продовження діалогу? Так. Я вважаю, що рішення має бути прийнято у відповідності з інтересами нашої держави і нашими зобов'язаннями. Я сподіваюся, це буде мудре рішення Верховної Ради".

Про вибори на Донбасі

«Сьогодні проведення виборів на непідконтрольних територіях можливо тільки після повної деокупацію. Коли там вирішать всі питання безпеки».

Про закінчення війни

«У мене немає сумнівів, що протягом своєї каденції президент закінчить цю війну. Президент і вся команда роблять все, щоб мрія всіх українців про світ здійснилася».