Єрмак запропонував Раді створити комісію для контролю за поставками західної зброї

У Верховній Раді необхідно створити Тимчасову спеціальну комісію, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від іноземних партнерів.

З такою пропозицією виступив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Парламент, як законодавчий орган, має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників. Наша мета — максимальна прозорість, наскільки це можливо в умовах воєнного стану», — зазначив він.

Єрмак запевняє, що вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. За його словами, цей процес і зараз чітко контролюється і після створення спеціальної парламентської комісії він стане ще більш відкритим.

«Саме прозорість є кращим рецептом проти російських маніпуляцій і фейків», — наголосив Єрмак.

Нагадаємо, перша в історії українка-конгресвумен Вікторія Спартц написала листа Джо Байдену із закликом розслідувати можливі зв'язки Єрмака з росією, а потім після хвилі критики від українських посадовців звернулася вже до Зеленського із закликом «вирішити проблему» з головою ОП.

Також у своїх виступах і зверненнях вона останнім часом регулярно висловлює занепокоєння через нібити відсутність контролю за поставками озброєнь.

Тим часом російські пропагандисти вже активно поширюють фейки про продаж наданої Україні зброї на чорному ринку.