Євробачення-2022: де і коли дивитись перший півфінал конкурсу

Пісенний конкурс Євробачення-2022, як і зазвичай, пройде у три етапи — перший та другий півфінал відбудуться 10 та 12 травня, а фінал, де і визначиться переможець, пройде у суботу 14 травня.

Де дивитись трансляцію першого півфіналу Євробачення-2022 по телевізору?

Переглянути перший півфінал глядачі зможуть на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА. Трансляція розпочнеться о 22:00 10 травня.

Де дивитись трансляцію першого півфіналу Євробачення-2022 в інтернеті

Переглянути перший півфінал у мережі можна на офіційній сторінці Євробачення в Україні у Facebook і на сайті Суспільне Євробачення.

Трансляція розпочнеться о 22:00 10 травня.

Хто представить Україну на конкурсі Євробачення-2022?

Гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Представники України виступатимуть у першому півфіналі 10 травня. Порядковий номер виступу гурту — шостий.

Після репетицій, які відбулись на головній сцені конкурсу, букмекери впевнені не лише у виході нашого гурту у фінал, а і у перемозі у конкурсі.

Поміж репетиціями конкурсанти з України встигли познайомитись з учасниками з інших країн. Напирклад, нещодавно Kalush Orchestra заспівали свою пісню Stefania разом з гуртом The Rasmus, який у 2022 році представить Фінляндію.

Які країни виступлять у першому півфіналі Євробачення-2022?

У першому півфіналі свої виступи покажуть 17 країн.

перший півфінал Єробачення-2022
Прослухати усі пісні, які прозвучать у першому півфіналі можна у відео

Чи прийматиме участь росія у Євробаченні-2022

Ні. Після розв’язання війни в України, канали-мовники рф покинули організацію EBU, яка є організатором конкурсу. Тому, росія не лише не братиме участі у конкурсі, а і не зможе голосувати за переможця. Нагадаємо, що Білорусь дискваліфікували з Євробачення ще у 2021 році.

Де пройде Євробачення-2022?

За правилами пісенного конкурсу, фестиваль проходить у країні, представники якої перемоги у минулому році.  Нагадаємо, у 2021 році перемогу у конкурсі здобув італійський рок-гурт Måneskin. Відповідно Євробачення-2022 проходитиме у італійському місті Турин. До речі, італійські рокери записали пісню на підтримку України. Її можна послухати за посиланням.  

Євробачення 2022:сцена

Україну минулого року представляв гурт Go_A, який зайняв 5 місце. Після виступу на «Євробаченні-2021» пісня «Шум» українського гурту Go_A потрапила в топи чартів музичних сервісів iTunes, Apple Music та Spotify.

«Шум» увійшла в топ-10 світового чарту пісень iTunes. Трек українського гурту посідає восьму сходинку.

В чарті європейських пісень Go_A знаходилась на п’ятому місці. У світовому рейтингу стрімінгового сервісу Apple Music «Шум» перебувала на 52 сходинці.

Водночас в багатьох країнах композиція входила у першу десятку рейтингів Apple Music: у Литві (четверте місце), Нідерландах (шосте місце), Естонії (сьоме місце), Швеції (восьме місце), Фінляндії (десяте місце).

Також «Шум» потрапила до списку топ-50 найвірусніших пісень сервісу Spotify (друге місце). 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пісня за піснею. П’ять фільмів про музичні конкурси