«Євробачення-2023»: оголошено список з семи міст, які можуть прийняти конкурс

У Великій Британії представили короткий список із семи міст, які можуть прийняти «Євробачення-2023» від імені України. Про це повідомляє BBC.

До списку потрапили Бірмінгем, Глазго, Лідс, Ліверпуль, Манчестер, Ньюкасл і Шеффілд. Загалом 20 міст виявили зацікавленість у проведенні «Євробачення», зокрема Лондон та Белфаст, які у шортлист не потрапили.

Короткий список сформували на основі «можливостей міста та досвіду проведення події такого масштабу та складності». Лондон відповідав усім критеріям, однак організатои вирішили провести конкурс за межами столиці.

Місто, яке прийме «Євробачення», оберуть восени. Букмекери наразі віддають перевагу Глазго та Бермінгему, а в опитуваннях на фан-сайтах конкурсу фаворитами є Глазго та Манчестер.

Місце проведення «Євробачення» має вміщувати приблизно 10 тисяч глядачів, бути у межах легкої доступності до міжнародного аеропорту та мати достатньо місця для розміщення щонайменше 2000 делегатів та журналістів. Місце проведення має бути вільним за шість-вісім тижнів до самого конкурсу, тобто всі концерти та інші події, які є в розкладі, потрібно буде скасувати або перенести.

Також організатори будуть враховувати можливість міста провести поза конкурсом регіональні культурні заходи та демонстрації української культури і музики.

Нагадаємо, після перемоги гурту Kalush Orchestra на «Євробаченні-2022» пісенний конкурс наступного року мала прийняти Україна. Однак організатори вирішили перенести його до іншої країни через міркування безпеки.

У результаті перемовин було прийнято рішення, що «Євробаченні-2023» прийме Велика Британія від імені України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Євробачення та діти: в Україні 68 дівчаток отримали ім’я Стефанія