Євросоюз закликав Грузію відкликати закон про «іноагентів»

Європейський Союз закликає грузинську владу відкликати закон про «іноагентів», адже він негативно впливає на шлях країни до ЄС.

Про це йдеться у заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля і Єврокомісії.

Насамперед ЄС закликає грузинську владу розслідувати випадки залякування, погроз і нападів на представників громадянського суспільства, політичних лідерів і журналістів, а також на їхні родини.

Європейська рада торік надала Грузії статус країни-кандидата за умови того, що вона виконає рекомендації Єврокомісії, які, зокрема, вимагають захисту прав людини, громадянського суспільства, свободи медіа.

Євросоюз неодноразово заявляв, що зміст закону про «іноагентів» не відповідає нормам і цінностям ЄС і може підірвати роботу громадянського суспільства та незалежних медіа.

«Свобода обʼєднань і свобода вираження поглядів є основними правами, які є основою зобов’язань Грузії в рамках Угоди про асоціацію та будь-якого шляху вступу до ЄС», — додали в заяві.

Тому ухвалення цього закону негативно впливає на грузинський шлях до ЄС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У грузинському парламенті побилися депутати через скандальний законопроєкт (відео)