Фірма Маска імплантувала в мозок мавпи чіп. Тепер тварина може силою думки грати у відеоігри

Нейротехнологічний стартап Neuralink мільярдера Ілона Маска, який розробляє інтерфейс для підключення мозку до комп'ютера, успішно імплантував в мозок мавпи чіп, внаслідок чого вона  здатна грати у відеоігри силою думки. Про це засновник компанії Ілон Маск розповів під час спілкування в чаті в додатку Clubhouse, повідомляє Bloomberg.

У нас є мавпа з бездротовим імплантатом в черепі з крихітними проводами, яка може грати у відеоігри за допомогою свого розуму

Маск зазначив, що імплантований імплант непомітний, а мавпа «щаслива». За словами підприємця, компанія Neuralink розраховує, що піддослідні мавпи будуть грати один з одним в інтелектуальний пінг-понг.

Бізнесмен пообіцяв найближчим часом, приблизно за місяць, показати відео з мавпами, що грають у відеоігри.

Маск заснував стартап Neuralink в 2017 році і вклав у нього понад $100 млн. Компанія займається створенням інтерфейсу «мозок-комп'ютер», щоб в перспективі дозволити людям усунути наслідки травм головного і спинного мозку та за допомогою імплантату заповнити втрачені здібності.

У серпні 2020 року Маск повідомив, що бездротову версію нейроінтерфейсу вживили в мозок свиней, після чого витягли без шкоди для тварин.

Маск виступав у приватному соціальному додатку Clubhouse, де користувачі ведуть неформальні бесіди поза манжетами. Незважаючи на те, що Clubhouse здається нічим іншим, як додатком для переходу на різні конференц-дзвінки, він став популярною платформою для приблизно 5 мільйонів користувачів, що є стрибком з 3 мільйонів за 10 днів до цього.

Раніше у ЗМІ розійшлася схожа технологічна новина. Корейські вчені вживили в мозок лабораторної миші імплант, який дозволив керувати твариною за допомогою смартфона. Дослідники змогли в реальному часі впливати на поведінку миші, якій вкололи кокаїн. Про це розповіли на сайті Корейського передового інституту науки і технологій (KAIST).

Чекаймо вже у цьому столітті біопаспорт і «чіп во лбу»!

Погана і добра новини. В Україні збільшили норми випромінювання. Але обіцяють кращий зв'язок