Том Хенкс вестиме програму з нагоди інавгурації Байдена
Getty Images

Американський актор Том Хенкс стане ведучим спеціальної програми Celebrating America з нагоди інавгурації обраного президента США Джо Байдена, повідомляє Mediaite.

Випуск шоу всі охочі можуть подивитися на телеканалах ABC, NBC, CBS і CNN. Стрімінгові сервіси Amazon Prime Video та DirecTV також транслюватимуть програму.

У випуску мають заспівати світові зірки Джастін Тімберлейк, Демі Ловато та Bon Jovi.

На церемонії інавгурації Джо Байдена виступатимуть також Леді Гага і Дженніфер Лопез, повідомляє Reuters. Гага виконає національний гімн Америки, а Лопез просто заспіває щось зі свого репертуару.

Команда Байдена пояснила, чому саме ці дві співачки: Гага зробила вклад у захист прав ЛГБТ-спільноти та вирішення проблем охорони здоров'я, а Лопес звертає увагу людей на підвищений вплив коронавірусу на латиноамериканців.

Обрані очільник Штатів Байден та віцепрезидент США Камала Харріс мають з’явиться в шоу на 90-ій хвилині.

Передісторія 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Конгрес США офіційно затвердив перемогу Байдена і Харріс на президентських виборах.

Вся надія на Байдена. Президент Південної Кореї чекає інавгурації у США для прориву у переговорах між Кореями