Футболіста Миколу Сираша представники ТЦК «мобілізували» прямо на вокзалі: деталі скандалу

Закарпатський ТЦК потрапив у новий скандал. Футбольний клуб «Хуст», який виступає у Першій лізі національного чемпіонату, в Instagram повідомив про те, що працівники ТЦК затримали 25-річного гравця команди Миколу Сираша і повезли у невідомому напрямку. На зв'язок спортсмен не виходить.

Що відомо про інцидент

У заяві ФК йдеться, що півзахисника закарпатського «Хуста» Миколу Сираша силою мобілізували працівники місцевого ТЦК. Його забрали просто з вокзалу 7 травня. Основному футболісту команди «Хуст», яка виступає у Першій лізі чемпіонату України у лютому виповнилось 25 років. За новим законом про мобілізацію призовний поріг знижено з 27 до 25 років, проте цей закон офіційно набуде чинності лише 18 травня, додають у футбольному клубі.

Однак, тут варто зазначити, що у футбольному клубі дещо помилилсь, адже закон №9281, в якому йдеться про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років вже діє, на початку квітня його підписав президент України Володимир Зеленський.

про мобілізацію з 25 років вже діє, на початку квітня його підписав президент України Володимир Зеленський.

Однак це не зупинило працівників ТЦК, які забрали футболіста. Представники клубу повідомляють, що зв'язок з гравцем відсутній, а його подальша доля невідома. Також поширилася інформація, що чемпіонат Першої ліги під загрозою зриву, оскільки інші команди бояться приїжджати на матчі до Хусту через дії працівників місцевого ТЦК.

«Чемпіонат України на межі зриву! Команди відмовляються їхати в Хуст через дії Хустського ТЦК. Кілька клубів в Україні визнали критично важливими об'єктами, а їхні гравці відповідно отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, у яких братимуть участь три клуби?» — додали представники клубу.

«Хуст» сподівається, що керівництво українського футболу допоможе розібратися у цій ситуації.

До того ж закликали відреагувати на ситуацію голову УАФ Андрія Шевченка, голову ПФЛ Олександра Каденка, голову обласної військової адміністрації Віктора Микити та голову ЗАФ Івана Дурана.

«Зовнішній ворог прагне знищити нас, нашу мову, культуру, спорт. Допоможіть врятувати український футбол», — підсумували у клубі.

Реакція військових на затримання футболіста

У Збройних силах України відреагували на скандал з затриманням працівниками ТЦК футболіста закарпатського ФК «Хуст» Миколи Сираша.

 Оперативне командування «Захід» повідомило що що захист країни є найголовнішим пріоритетом і нагадали, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Тому, якщо у спортсмена немає законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати мобілізації.

Військові також додали, що «вболівають за український футбол, але захист України ставлять на перше місце».

Хто такий Микола Сираш

Микола Сираш  народився 7 лютого 1995 року у Чернігові. Він вихованець чернігівського футболу.

На початку 2024 року він підписав контракт з «Хустом». Зараз грає на позиції півзахисника.

Свій професійний шлях розпочав у 2017 році у клубі «Олімп». Також виступав за низку українських клубів, серед яких іменита кропивницька «Зірка», «Кудрівка» та ФК «Чернігів».

Нагадаємо, раніше соціологи з'ясували, чи готові українці до мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ТЦК Кривого Рогу помер чоловік нібито від нападу епілепсії, але родичі кажуть, що його били