Генпрокуратура РБ завела справу проти Тихановської за «підготовку акту тероризму» в Білорусі
Світлана Тихановська

Так звана генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти лідера опозиції Світлани Тихановської нібито за «підготовку акту тероризму».

Прокурори вважають, що опозиція планувала звинуватити представників органів державної влади у вчиненні дій, що створюють небезпеку загибелі людей, повідомляє БЕЛТА.

«Генеральною прокуратурою на підставі матеріалів, поданих Комітетом державної безпеки та МВС, стосовно Тихановської та учасників так званої ініціативи BYPOL порушено кримінальну справу за підготовку акту тероризму організованою групою за ст. 289 Кримінального кодексу», — розповів так званий генеральний прокурор Андрій Швед.

Він вважає, що всі ці люди кілька днів тому намагалися зробити вибухи й підпали у Мінську та інших містах. «Затриманий на гарячому громадянин Малейчук вже дав свідчення про організаторів і учасників теракту», — стверджує чиновник.

За даними так званої генпрокуратури, опозиція планувала звинуватити представників органів державної влади у вчиненні дій, що створюють небезпеку загибелі людей.

«Зазначу, що завдяки злагодженій роботі спецпідрозділів КДБ і МВС вдалося виявити і своєчасно припинити серйозну терористичну загрозу», — підкреслив так званий генпрокурор.

Кримінальну справу направили до слідчого управління КДБ. А генпрокуратура доручила Комітету державної безпеки організувати міжнародний розшук опозиціонерів та підготувати пакет документів для направлення до органів Литви та Польщі про їх видачу для притягнення до кримінальної відповідальності.

Литва, утім, Тихановську точно не видасть, про що заявив раніше глава литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс. 

Як ми писали раніше, білоруський опозиціонер і політв'язень Сергій Тихановський заявив, що Крим має бути українським не тільки де-юре, але й де-факто.

Тихановська запустила збір голосів в інтернеті за переговори з владою Білорусі