Гепрокурор України не відкрила справу на нардепа-кнопкодава
УНІАН

В Офісі генпрокурора України відмовили у відкритті кримінальної справи проти нардепа-кнопкодава Андрія Іванчука. Очільниця ОГПУ Ірина Венедіктова повідомила, що це сталося через порушення правил подання заяви.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

5 листопада 2020 року мажоритарника з Франківщини, з депутатської групи «Довіра» Андрія Іванчука спіймали на кнопкодавстві. Чиновник порушив статтю 364-2 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»). 

Венедіктова протягом місяця не внесла відомості у ЄРДР, як того вимагає законодавство. Активісти руху повідомили держслужбовиці про зафіксовані порушення.  

Засідання суду щодо закриття Нацполіцією «справи Байдена» знову не відбулося — перенесли на наступний рік

На це вона відповіла, шо підстав для відкриття кримінального провадження немає. За її словами, журналіст нібито порушив порядок направлення заяви. Генпрокурор сказала, що спочатку потрібно було подати заяву до апарату ВРУ заяву про порушення нардепа разом з фото- і відео.

У «ЧЕСНО» наголосили, що так і було зроблено. В апараті Ради відповіли, що заява «за дорученням керівництва ВРУ опрацьовується структурним підрозділом апарату».

16 січня 2020 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради України». Згідно з ним за кнопкодавство нардепам загрожує штраф у розмірі 51000-85000 грн.

Chas News повідомляв, що Офіс генпрокурора розслідує участь 250 іноземців у складі бойовиків на Донбасі.

Раніше лідерів Євромайдану викликали на допит у справі про «держпереворот».

«У мене є гарна ідея». Венедіктова хоче, щоб ВР не могла звільняти генпрокурора