Гетманцев написав гумористичний проєкт постанови про власне звільнення
Данимло Гетманцев

Народний депутат Данило Гетманцев зареєстрував власний проєкт постанови про відкликання його з посади голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Це — відповідь на те, що група депутатів 17 листопада внесла аналогічний документ.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook. Гетманцев додав, що постанова вже зареєстрована у ВРУ.

«Вирішив подати альтернативний проєкт постанови про власне звільнення. Мені здається, мотивував більш обґрунтовано», — зазначив депутат.

Політик також оприлюднив сканкопію документа.

«Відкликати Гетманцева Данила, оскільки продовження його діяльності з розробки проєктів законів з питань оподаткування має на меті припинити незаконні схеми з ухилення від оподаткування та завдати шкоди від цього багатьом поважним людям і тому унеможливлює виконання ним своїх обов'язків», — написав нардеп у проєкті постанови. Ще він запропонував «заборонити забороняти офшори».

Передісторія

Раніше «За майбутнє» та «Батьківщина» оголосили про ініціювання реєстрації проєкту постанови щодо звільнення Гетманцева з посади голови податкового комітету, якщо Рада не ухвалить рішення про відтермінування касових апаратів для ФОПів.

Рада так і не ухвалила цей законопроєкт.

17 листопада у парламенті зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади Гетманцева «у зв'язку із незадовільною роботою на посаді».

Як ми писали раніше, 17 листопада під гаслом «Геть Гетманцева!» пройшла акція «SaveФОП» під Верховною Радою, учасники якої, підприємці, протестували й ламали паркан.

Гетманцев пропонує відкласти на пів року підвищення мінімалки до 6,5 тис. грн