Грузія та Україна приєднаються до НАТО, але точні терміни невідомі — Столтенберг

Єнс Столтенберг, генсек НАТО, заявив, що Грузія та Україна стануть членами Альянсу, але коли — невідомо.

Про це він розповів в інтерв'ю La Repubblica.

«Україна вже подала заявку на членство і ми вирішили працювати над цим, підтримуючи її реформи, допомагаючи у модернізації збройних сил за нашими стандартами», — сказав генсек Альянсу.

Столтенберг нагадав, що рішення про майбутнє членство Грузії та України прийняли ще в 2008 році, але без конкретних термінів. Генсек Альянсу додав, що НАТО не піде на компроміси з Росією щодо розширення й розміщення військ у Східній Європі. 

Chas News писав, що у Кремлі негативно оцінили нещодавні перемовини Росії зі США та НАТО. Також РФ незадоволена законопроєктом американського Сенату про нові санкції.

Що вимагає Росія

У грудні 2021 року МЗС Росії опублікувало так звані гарантії безпеки, яких вимагає з боку США та НАТО. Країна закликає не розширювати Альянс на схід і не включати до нього держави, які раніше входили до СРСР, зокрема Україну.

Крім того, РФ вимагає від НАТО відмовитися від будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії, не розміщувати додаткові збройні сили та озброєння на території всіх інших держав Європи тощо.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Казус беллі для Путіна. Навіщо РФ ставить ультиматум НАТО